Persberichten

B-Critical traint kritische Ethical Hackers

By 2 december 2017 No Comments

Eind november heeft B-Critical deelgenomen aan een 3-daagse training Ethical Hacking. WeSecureIT heeft de maatwerktraining verzorgd met als belangrijkste onderwerpen:

Onderzoek naar de kwetsbaarheden binnen een Citrix infrastructuur, kwetsbaarheden binnen een netwerkomgeving detecteren en een Hacking Experience.  Deelnemers konden zelf leren hacken en leren denken als een hacker, waarbij uiteraard de defensieve kant voorop stond. “Iedereen kent de voorbeelden van verloren USB sticks tot serieuze cyberaanvallen op de netwerken van banken en overheden. De schade die dergelijke Cyber aanvallen met zich meenemen is aanzienlijk. Het volgen van deze training maakt ons slagvaardiger en alerter waar onze klanten zeker profijt van hebben. Tijdens de training werd al snel duidelijk hoe bijzonder goed hackers zijn georganiseerd, de voorbeelden zijn echt te bizar voor woorden. Het gemak waarmee onverlaten zich toegang verschaffen tot een netwerk, zowel een bedrijfsnetwerk als een openbare Wifi netwerk lijkt kinderlijk eenvoudig. Die bewustwording alleen al, draagt bij aan de behoefte om klanten te informeren en bij te staan richting een ‘veilige’ omgeving. Logischerwijs vergt het heldere procedures en zijn er legio middelen om kritische systemen af te schermen. Maar alles begint bij het erkennen van het risico en de wil om ermee aan de slag te gaan. Wij, als B-Critical, hebben nu in ieder geval meer munitie om een willekeurige infrastructuur veiliger te maken” aldus Igor van der Burgh, Solutions Architect B-Critical.