Blogs

Web-based applicaties op Citrix

Traag HTML5 browsen op Citrix
Kent u het volgende probleem. U gebruikt een web-based applicatie in een Citrix ICT Infrastructuur. De zogenaamde Software-as-a-Service (SaaS) applicaties. Met voorbeelden als Nedap Healthcare Ons Thuiszorg, HasMoves, Infor CloudSuite of Exact Online.

Maar u ziet geen goede prestaties in de toegepaste browsers (Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome, Safari) op de Citrix ICT Infrastructuur, het scrollen gaat traag, verplaatsen van kaders gaat traag, spin-wielen of zandlopers blijven langer zichtbaar, de grafische opbouw is anders. Web-based applicaties die uitstekend functioneren op een PC of laptop, maar in een Citrix ICT Infrastructuur meer aandacht nodig hebben.

Gebruikers verwachten IT diensten in optima forma. Een rijke gebruikerservaring, optimale prestaties en beveiliging. Vaak wordt dit geboden of verbeterd door de software vendor bij een upgrade van de SaaS applicatie naar HTML5, maar juist dan laten de prestaties in de toegepaste browsers te wensen over.

SaaS applicaties in de praktijk
B-Critical consultants kennen als geen ander deze problemen. In projecten die wij uitvoeren voor de resellers en distributeurs van Nederland komen wij vaak deze problemen tegen. Toegepaste browsers op een Citrix ICT Infrastructuur met XenApp of XenDesktop die voorheen prima functioneerden, maar die na een upgrade van de SaaS software vendor ineens niet meer goed functioneren, traag zijn, langere wachttijden genereren. Meestal doordat de SaaS software vendor gemigreerd is naar HTML5, en uw Citrix ICT Infrastructuur daar nog niet op ingespeeld is, nog werkt met verouderde browsers, geen video memory vanuit de hypervisor aanspreekt, geen GPU acceleratie heeft, trage (thin) clients gebruikt of geen bandbreedte optimalisatie biedt.

Wat kan B-Critical u bieden?
Bij navraag voor ondersteuning geeft de SaaS software vendor vaak niet thuis: “Citrix ondersteunen wij niet”.

Dan staat u met lege handen en zult u het toch in uw eigen Citrix ICT Infrastructuur moeten gaan oppakken en verbeteren. B-Critical kan u een health check voor uw Citrix ICT Infrastructuur bieden, waarbij de focus ligt op het optimaal functioneren van de web-based applicaties.

Doelgroep
Organisaties die een partner zoeken die hen een onafhankelijk advies kan geven over het functioneren van de web-based applicaties in úw Citrix ICT Infrastructuur.

Maar ook organisaties die zélf software vendor zijn van een web-based SaaS applicatie, en graag onafhankelijk advies krijgen over het goed functioneren van hun applicatie in een Citrix ICT Infrastructuur.

De aanpak
Na een korte intake bij u op locatie onderzoeken wij samen met u de inrichting van het netwerk, de Citrix XenApp of XenDesktop servers, de toegepaste browsers (Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome, Safari) en de client. Wij leveren een rapport op met daarin constateringen, conclusies en aanbevelingen, gericht op korte termijn ‘quick fixes’ en aanbevelingen voor de lange termijn.

Rollen en verantwoordelijkheden
U voorziet de B-Critical health check consultant vooraf van informatie over de huidige inrichting van uw netwerk, uw Citrix ICT Infrastructuur en de toegepaste web-based applicaties. U informeert over gemelde problemen door eindgebruikers, over lopende zaken, mogelijke wensen en ontwikkelingen.

Stappenplan
– Aanleveren van informatie door u of uw ICT beheerorganisatie;
– On-site intakegesprek voor het vaststellen van de scope van de health check;
– On-site inventarisatie van uw Citrix ICT infrastructuur en samen met u nalopen van de problemen en ervaringen van uw eindgebruikers;
– Na de dag geplande inzet vindt verslaglegging plaats in een rapport met uitwerking van mogelijke adviezen.

Van health check naar productie
Indien nodig begeleiden wij u bij het uitvoeren van werkzaamheden voor verbeteringen en optimalisaties in uw Citrix ICT Infrastructuur.

Meer informatie?
Wilt u weten wat het rendement van een health check Citrix ICT Infrastructuur voor u kan zijn? Neem contact op met Imre Hüsen of Jan Smits van B-Critical op 085 4013790 of sales@b-critical.nl.

Download PDF: B-Critical Leaflet – Health check web-based applicaties op Citrix